Ga naar home van Jan Juffermans
Home
Activiteiten landelijk en lokaal
 Aarde met een hoofdletter
 

Activiteiten

Jan Juffermans is nu actief bij:

Ook lezingen en presentaties

Regelmatig verzorg ik lezingen/presentaties over duurzaamheid, de Mondiale Voetafdruk, Footprint Justice en daarbij behorende aspecten, zoals het quoteren van CO2 of de Voetafdruk, overbevolking en Earth Overshoot Day. In deze bijlage (pdf, 400kb) vind je meer informatie.

Al wat langer actief

Mijn eerste werkjaren was ik in dienst bij AKZO/Sikkens in Sassenheim, op de afdeling Publiciteit. Daarna werkte ik 10 jaar bij de internationale uitgeverij Inter Documentation Company in Leiden.

Van februari 1978 tot juni 2010 was ik actief bij De Kleine Aarde in Boxtel. In die periode kreeg ik de eerste Duurzaamheidsprijs van de Gemeente Boxtel (2005), werd in 2009 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, en in 2010 stond ik op plaats 34 van De Duurzame 100 van het dagblad Trouw.

De Kleine Aarde

gebouwdekleineaarde

Dit is een korte terugblik (pdf, 450kb) op het werk van De Kleine Aarde tussen 1972 en eind 2010, die ik schreef nadat de Stichting De Kleine Aarde stopte met het project in Boxtel, en zonder schulden netjes werd afgerond.


Canon van Boxtel

Voor opname van De Kleine Aarde in "De Canon van Boxtel" heb ik deze historische schets (pdf, 1.8mb) geschreven. In 2016 werd deze tekst gepubliceerd op de site van Museum Boxtel (MUBO).

Toekomst De Kleine Aarde

fieldlabskleineaarde

Over de recente ontwikkelingen op De Kleine Aarde leest u in dit artikel (pdf, 800 kb).


En voor het vervolg kunt u naar de site gaan van het nieuwe "Kleine Aarde Netwerk" (KAN).

 2021